20. juli 2008

AKKURAT NÅ: VI VENTER OG VI VENTER

En statusrapport fra Jan.........

Sist vinters prosjekt ble dessverre ikke slik vi var vant til. Det endte, som tidligere nevnt,med at vi ble nektet adgang til lageret der vi hadde sortert syklene. Derfra og helt til siste dagen før jeg dro hjem, ble en studie i stjeling, dårlige løgner og uthaling av tid. Men hva hadde vi å stille opp? Dessverre ikke noe særlig. Folk vi hadde samarbeidet med i flere år, dolket oss plutselig i ryggen."NOEN" hadde stadig bestemt et eller annet, men "NOEN" hadde stadig ikke mot til å gi seg til kjenne og fortelle hva problemet egentlig var.

Det ble stadig henvist til "Resolusjon nr.15", som i følge de som stengte oss ute fra lageret, hindret utlendinger i å delta i det aller meste på cubansk jord.Etter at den ene avtalen etter den andre ble brutt, med henvisning til "Resolusjon nr.15", kunne en ansatt i organisasjonen ICAP (Instituto Cubano De Amistad Con Los Pueblos) fortelle oss at " Resolusjon nr.15" ikke gjaldt for vår type donasjon......

Nå håper vi på at vi kan samarbeide med ICAP med årets containere, men det kan virke som om "NOEN" også har instruert ICAP om å hale ut tiden. Vi må nemlig ha "import-tillatelse" for å få lov til å komme med våre containere, som i år er ventet å ha et innhold av sykler og annet til en verdi av ca.en halv million norske kroner. Så nå har vi ligget på kne siden februar og bedt om denne import-tillatelsen. Og vi fortsetter gjerne å be, for de som innholdet av containerene er ment for, har aldri laget problemer for oss.

Slik vi ønsker å drive
Helt tilbake i 1999 gjorde vi avtale med cubanske myndigheter om at vi skulle bestemme i hvilke kommuner innholdet i containerene skulle fordeles. Videre skulle vi få følge sykler og annethelt fram til mottakeren. Vi kunne ta så mye bilder vi ønsket, for å kunne melde tilbake til våre støttespillere hjemme. Det har fungert helt glimrende fram til i vinter.Her kommer noen bilder som viser hvordan vi ønsker å drive.




Sykkelen til Kamilla Støylehommen fra Vennesla hos sin nye eier på Cuba. Slike bilder er den beste reklame vi kan få for vårt "folk til folk" prosjekt.


Sykkelen til Ronaldo Syrtveit på Byglandsfjord har fått ny eier, og en drøm er oppfylt



Hilsen til OBS på Stoa i Arendal. Syklene er kommet fram dit de skal.



Her sender 2.klasse på Skaiå skole i Iveland avgårde sin kasse med egen maskot.



Bilde av maskoten hos en cubansk 2.klasse



Fjellgardane skule på Hovden sender 1. og 2. klasse si kasse.


Her ser vi den igjen under bananpalmene på Cuba.

Sykkelsport

Da vi kom til Cuba med den første containeren for 8 år siden, hadde vi med en del vanlige tur-racere, 10 gears DBS'er. Men disse var bedre enn det russiske skrapjernet cubanske ungdommer hadde å drive sykkelsport på. Vi fikk da spørsmål om vi kunne hjelpe til med å bygge opp et miljø for sykkelsport i området. Det har vi gjort sammen med INDER (org. for sport og kultur) og vi har oppnådd mye. Sammen har vi også de siste 4 åra arrangert Vuelta Noruega, et av de flotteste sykkelritt som blir arrangert på Cuba.



Året er 2005. Marli, (13) t.v, har en drøm om å bli syklist, og har sykla 4 mil på gammel russisk racer for å starte i treningsritt søndag morgen kl.09.00




Marli får låne skikkelig racer av sykkelprosjektet i 2006




Her smiler Marli i 2007 og er kommet på ungdomslandslaget

I Vuelta Noruega kommer hun først opp bakkene i Don Mariano

Marli holder inn, og klatrer til topps på pallen



"Blader" har syklet, og syklet og syklet, helt siden han fikk låne sykkel av prosjektet. Her prøver han den første tempo-sykkelen vi arvet etter KCK i 2004.


Vuelta Noruega, 2007, Blader tar sølv. Vinneren er profesjonell i Bolivia....


Dersom vi ikke får lov til å komme med flere containere, vil dessverre det flotte sykkelmiljøet, vi har vært med å bygge opp,forsvinne. For de mangler stadig sykler, dekk og utstyr. Og vi kan stadig ikke gjøre annet enn å vente på "import-tillatelse". Frustrerende? Gjett!

Ingen kommentarer: