27. oktober 2007

789 sykler og 54 "pakkere"

Søndag 21. oktober låste vi dørene på container nr.3-2007. Til sammen i tre containere hadde vi da fått gnudd inn 789 sykler, 70 datamaskiner, baller, sportsutstyr og et helt berg med klær.

Cubanske myndigheter har nektet oss å sende leiker i år. Det føltes mer leit enn idiotisk å måtte sortere ut tusenvis av fine leiker. Jeg kjenner så mange små som hadde fått hverdagen sin litt mindre traurig med leiketøy fra Norge. Det at norske barn kunne sende leiketøy, gjorde det også så mye enklere å ha skoleklasser med i prosjektet. Alle har jo ikke en sykkel å gi bort, men alle har noe leiketøy å være av med. Så får vi bare krysse fingre for at de ikke forbyr klær ved neste korsvei.

I år har flere enn noen gang vært med og pakket. I tillegg til 6. klasse på Bygland skule som tok en ettermiddagsøkt, har 54 forskjellige personer vært med og pakket, noen en dag, andre flere dager. TAKK TIL ALLE PAKKERE FOR INNSATSEN!


Årets siste pakke-lag. Helt til høyre far Kjell og sønn Asle Pedersen. Vi er avhengige av de to for at vi kan sende datautstyr. Datamaskinene er veldig viktige for at vi skal få containerne gjennom det cubanske byråkratiet såpass "lett" som vi tross alt gjør.


Av hensyn til tollernes førsteinntrykk og egen oversikt, er det viktig hva som kommer først til syne når containeren åpnes. "Pakkerne" er: Ann Kristin Hueblein, avløser(norges beste) i Gjerstad, "førstereisgutt" Lars Reidar Vasland fra Evje og Cuba-veteran Øyvin Moltumyr fra Åseral

Ingen kommentarer: