22. september 2009

”SYKLER TIL CUBA” 2009

Det blir pakking av containere 10.-11.oktober og 17-18 oktober. Jan vil gjerne ha litt peiling på hvem som kan tenke seg å hjelpe til. De som vet hvilken dag/hvilke dager, hvilken helg/hvilke helger de kan være med, kan gjerne sende en mail eller en sms til Jan. Det er ikke slik kjempeforpliktende, men bare så jeg har en viss peiling, og ikke blir stående med for få folk siste søndagen.

Opplegget blir som i fjor. Vi har containerne på S.Kleivane sagbruk, der vi også snur styrer og pedaler på syklene. Klærne blir pakket i gym-salen på Bygland skule. Det ble prøvd første gang i fjor, og fungerte perfekt. I en lun gymsal, med kjøkken og toaletter, ble det så mye triveligere for de som gjør kjempejobben med å pakke klær. Måltidene ble også særdeles trivelige med langbord i ”foajèen”.

Du må gjerne ta med noen andre, selv om de bare har anledning til å være med noen timer. Jo flere som deltar, jo bedre for prosjektet. Og folk må gjerne stikke innom og ta en kopp kaffe og se hvordan pakkinga foregår. (for da blir det som regel til at de hjelper til litt.)

Containerne blir skipet ut fra Kristiansand 20. oktober og skal være i Habana ca.20 november. Vi håper på åpning en gang mellom 4. og 10. desember. ( vi håper jo på å få ut racersykler og premier til ”Vuelta Cuba-Noruega” som i år går over to dager, 13. og 14. desember.)

NB!!
Hvis du har noen gode sponsorer, så kom med dem,- det er stadig penger vi sliter mest med å få tak i. (men det er fantastisk i år med ”Cuba-aksjon” på skolene både i Valle, Åseral og Bygland. Valle la lista høgt og fikk inn 41.000 kroner)

Vel møtt, og bare slå på tråden om det er noe du lurer på (90940437). Hvis noen ønsker å overnatte, ta med en sovepose, så skal vi nok få ryddet en liten plass hjemme i ”lageret ” hos undertegnede (Jan).

1 kommentar:

Inger Johanne sa...

Desember 2009.
Full honnør til dere som jobber med "Sykler til Cuba" både i Norge og på Cuba!
Jeg kommer nå fra 5 ukers tur på øya og møtte Jan Olsen og hans lokale hjelpere.
Det er en god opplevelse å se hvilke ringvirkninger 10 års arbeid har i lokalsamfunnet. "Din sykkel er ditt ansikt", sa en ung gutt til meg, der vi syklet side om side på en treningstur blant et hav av syklister på norske sykler med norsk-sponset utstyr. Sykkelen hans skinte, og han tar den selvfølgelig inn på soverommet om natta. Den er for verdifull å miste.
Jeg møtte 3- åringen som kom sammen med sin far for å hente sin første sykkel, i casaen i Playa Baracoa, ca 2 mil vest for Habana. Hjelmen og sykkelen ble tilpasset og Jan hadde selv den første prøveturen med gutten. Han var så konsentrert at han turte ikke å smile - kanskje han mistet balansen?
Voksne kom og fikk sine sykler for lettere å komme seg på arbeid...
Jeg har mange bilder, men her og nå blir det bare mine anerkjennende ord!
HJELPEN KOMMER FRAM DIT DEN SKAL!
Keep up the good work!

Inger JOhanne Dalgaard
1386 Asker
99517511
ij-dal@online.no