9. mai 2011

JO DA, VI HOLDER PÅ!

Jo da, vi holder på. ”Sykler til Cuba” lever i beste velgående. Når hjemmesida har ligget nede, skyldes ikke det informasjonsvegring. Det skyldes rett og slett prosjektlederens manglende datakunnskap.

SYKLER TIL CUBA” 2010-2011

I oktober 2010 sendte vi av gårde to containere med tilsammen 513 sykler. Dermed har vi på 11 år hatt med 5500 sykler til Cuba. Vi hadde også med 1300 sykkeldekk. Dekk kan vi aldri få med nok av, men det er et problem at alt for mange dekk ender opp som handelsvare, i stedet for at de kommer på sykkelen til dem de er ment for. Men våre dekk er viden kjent for sin kvalitet, og dermed er et dekk verd mer enn to ukers lønn for mange av dem som får dekkene. Dermed er fristelsen stor til å skaffe seg etterlengtet klingende mynt.

…gjev eg var i eit varmare land. Ferdigpakket container på Nesmoen i Bygland, i slutten av oktober 2010.


Data

Vi hadde med 110 datamaskiner, både fra Statens Vegvesen, Kvadraturen videregående skole, og fra Vennesla. Datamaskinene gir oss enormt mye velvilje hos mottakerne. Til orientering, nå har cubanske myndigheter bestemt at de vil ikke ta imot maskiner svakere enn Pentium 4...

Den samme containeren klar til å tømmes i Havana i begynnelsen av desember.


Sykkelsport

Syklistene sliter med mangel på utstyr. Og i år er det blitt enda verre for landevegssyklistene. Det cubanske sykkelforbundet hadde ikke råd til å arrangere ”Vuelta Ciclistica a Cuba”. Dermed går cubanske syklister glipp av alt utstyret utenlandske syklister hadde med seg til dette rittet, og som de etterpå ga til cubanere. Derfor blir vårt lille bidrag enda viktigere, og vi må gå litt mer aktivt ut til sykkelklubber for å få brukt utstyr.

Flickan i Havana sitter stadig i et ”fenster”. Men når vi har tømt containerne, ser hun ikke Evert Taubes sjømatros, men derimot 500 sykler fra Norge.


SOMMERCONTAINER 2011

Vi håper å få av gårde 2 containere til høsten, som vanlig. Men i år skal vi også sende en ”sommercontainer”. Den pakker vi på pinseaften, 11. juni.

Hvem andre enn oss får lov til å heise et 2,5 meters norsk flagg på Cuba. Her fra sykkelrittet i Playa Baracoa. En suksess som vil bli gjentatt 9. januar 2012. Vent på mer informasjon.


MER INFO

Det kommer snart mer informasjon her på siden, både om sendingen sist vinter og om containeren vi skal pakke i sommer.

1 kommentar:

Ottar sa...

Takk for interessant rapport. Skal bli spennende å se hva som skjer på Cuba framover.

Hilsen Ottar