2. juli 2015

AGDER ENERGI = Kvinne-frigjering

Ja vel, det er kan hende å take litt hardt i, men syklane på bileta fekk me frå Agder Energi, og syklane gjev desse mødrene ein nyvunnen fridom.

For tenk dykk, damer, at de bur i bustadområdet Negrin, 3km frå Playa Baracoa (byen der sykkelprosjektet har basen sin). Kva gjer du då når du har småungar og skal til byen. Sjølvsagt kan du gå, men gå 6 km med ein toåring? Eller du kan stille deg i vegkanten og haike, og håpe at det kjem ein bil som stansar. Eller du kan stoppe ein ”pesos-taxi”, men det kostar 10 cubanske pesos kvar veg, så der gjekk den dagløna.

Men så kjem der strokne damesyklar frå Agder Energi som me monterte på godkjende barnesete. Og for ein fridom desse mødrene fekk. Bare ein liten blås til byen, med poden tjora sikkert bakpå. Og som dei syklar!

Me har eit hårete mål om at alle mødre med små barn i Negrin skal få slik transport av oss. Men då treng me gode syklar og mange barnesete. (Hugs å sende med feste-anordninga på ramma!) Me treng også sykkel-hengarar til barn.

Ei spesiell helsing til Trydal hos Agder Energi som formidla syklane. Det er vel det Agder Energi kaller ”Eksport av ren energi”…Ni slike strøkne damesyklar fekk me frå Agder Energi.

Her er syklane på heimebane i Negrin.

Og her på snartur til Playa Baracoa. Og tru meg, desse damene var like fornøgde som dei ser ut. Ein nyvunnen fridom med norske syklar.

Heimeprodusert, cubansk sykkelsete. Sjarmerande nok, men korkje særleg trygt eller særleg praktisk.

Barneseter: Ja takk!

Ingen kommentarer: